Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

ΟΝ lifestyle stories

Η διατήρηση της υγείας δεν είναι κάτι δύσκολο. Είναι η απόφαση να γυρίσουμε το διακόπτη και να ζήσουμε διαφορετικά. Αυτές είναι οι ιστορίες που αποδεικνύουν πως αυτό επιτυγχάνεται ακολουθώντας το τρίπτυχο της Ορθομοριακής Διατροφής: Νοοτροπία – Διατροφή – Τρόπος Ζωής.

Στείλε τη δική σου εμπειρία στο info@orthomoriaki.gr.

Για περισσότερο από 10 χρόνια…

…έπασχα από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και νόμιζα ότι δε θα μπορούσα θεραπευτώ. Συμβουλεύτηκα πολλούς ιατρούς με το ίδιο αποτέλεσμα. Είχα και άλλα συμπτώματα, κόπωσης απώλειας μνήμης και θυρεοειδή, τα οποία θεωρούσα δευτερεύοντα, μέχρι να απαλλαγώ από το πιο σοβαρό. Για βρω φυσικές λύσεις και να αποφύγω κι άλλα φάρμακα, αναζήτησα την ιπποκράτειο ιατρική, η οποία με οδήγησε στην ορθομοριακή διατροφή. Ένιωσα σίγουρη ότι αυτή είναι η σωστή λύση για εμένα και ακολούθησα πιστά τον ορθομοριακό τρόπο ζωής. Στον τελευταίο ενδοκολπικό έλεγχο μερικούς μήνες μετά, απουσίαζαν ακόμη και ουλές που συνήθως υποδήλωναν προηγούμενη παρουσία κυστών. Δεν χρειάστηκε να ασχοληθώ με τα άλλα συμπτώματα. Η ορθομοριακή διατροφή ήταν ο φυσικός τρόπος να απαλλαγώ από αυτά και να απολαμβάνω σήμερα υγεία σε όλα τα επίπεδα.

Χριστίνα, 34 ετών

Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών είναι μια πάθηση που επηρεάζει τον κύκλο εμμήνου ρύσεως μιας γυναίκας, τις ορμόνες της, την εμφάνισή της και είναι μια από τις συχνές αιτίες υπογονιμότητας. Η αιτία εμφάνισης δεν είναι ξεκάθαρη, όμως συχνά σχετίζεται με την κληρονομικότητα

Οι γυναίκες που έχουν διαγνωσθεί με το ΣΠΩ έχουν πολλές μικρές κύστες στις ωοθήκες τους, εξαιτίας διαταραχής της φυσιολογικής πορείας του κύκλου. Η ωοθήκη μεγεθύνεται και παράγει μεγάλες ποσότητες ορμονών (ανδρογόνα και οιστρογόνα), οι οποίες, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δε γίνεται ωορρηξία, προκαλούν υπογονιμότητα.

Οι γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες μπορεί να παρουσιάσουν αύξηση βάρους, ακμή, αλλαγές στη διάθεση και σε βαριές περιπτώσεις συνδρόμου, υπέρταση, καρδιοπάθεια, σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ και είναι στατιστικά πιο επιρρεπείς σε πολύποδες, ινομυώματα και ενδομητρίωση.

Πολυκυστικές ωοθήκες έχουν 20 στις 100 γυναίκες, με το 6 -7% να έχουν διαγνωσθεί με το Σύνδρομο. Οι πολυκυστικές ωοθήκες μπορούν να διαγνωστούν με ένα υπερηχογράφημα και με μέτρηση των επιπέδων συγκεκριμένων ορμονών στην αρχή του κύκλου. Η συμβατική ιατρική αντιμετωπίζει την πάθηση με φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική επέμβαση ανάλογα με τα συμπτώματα και τις προτεραιότητες της γυναίκας.

Πηγή – Ελληνική Εταιρεία Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής

Share this post

Αφήστε μια απάντηση


You've just added this product to the cart: