Συμπληρώματα διατροφής. Τα χρειαζόμαστε και γιατί;
Ο οργανισμός μας χρειάζεται καθημερινά πολλά θρεπτικά στοιχεία, ώστε τα κύτταρά του να λειτουργούν σωστά. Κανονικά θα έπρεπε να παίρνουμε τα στοιχεία αυτά από τη τροφή μας. Ωστόσο, σήμερα αυτό δεν είναι δυνατόν για πολλούς λόγους.
Η εντατική καλλιέργεια έχει ως αποτέλεσμα τα εδάφη να μην περιέχουν πια όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να τα απορροφήσουν τα φυτά ώστε να μπορέσουμε να τα πάρουμε και εμείς καταναλώνοντάς τα. Πολλές φορές μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξύ της συγκομιδής και της κατανάλωσης των λαχανικών και των φρούτων με αποτέλεσμα τα περισσότερα θρεπτικά στοιχεία που περιέχονται σε αυτά να έχουν οξειδωθεί. Η επεξεργασία στην οποία υπόκεινται τα τρόφιμα καταστρέφει πολλά συστατικά τους.
Από την άλλη μεριά ο οργανισμός μας χρειάζεται πολύ περισσότερα θρεπτικά στοιχεία απ’ ότι στο παρελθόν για να αντιμετωπίσει τον μολυσμένο αέρα που αναπνέουμε και το αυξημένο άγχος που έχουμε λόγω των συνθηκών διαβίωσης του σύγχρονου ανθρώπου στις πόλεις.
Επίσης, ο σύγχρονος τρόπος διαβίωσης δεν μας επιτρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά την ποσότητα φρούτων και λαχανικών που θα έπρεπε έτσι ώστε να πάρουμε όλες τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία που χρειαζόμαστε.
Γι’ όλους αυτούς τους λόγους είναι απαραίτητη η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής. Ποια όμως συμπληρώματα διατροφής;
Εδώ ανοίγει ένα μεγάλο κεφάλαιο. Συμπληρώματα διατροφής υπάρχουν πολλά. Ποιά όμως είναι τα σωστά;
Ας αρχίσουμε από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους που θα πρέπει να είναι ελεγμένες ως προς την ποιότητά τους. Δεύτερον θα πρέπει να εξετάσουμε την δοσολογία των θρεπτικών στοιχείων που περιέχονται σε αυτά. Συνήθως μια πολυβιταμίνη για παράδειγμα περιέχει πολλά στοιχεία, ίσως όχι όμως στη σωστή αναλογία ή σε πολύ μικρές δόσεις. Ακόμη θα πρέπει να δούμε τη συνέργεια των θρεπτικών στοιχείων που περιέχονται σε ένα σκεύασμα και πως το ένα στοιχείο ενισχύει τη δράση και την απορροφησιμότητα του άλλου. Τέλος θα πρέπει να εξετάσουμε τα έκδοχα τα οποία χρησιμοποιούνται για να παρασκευαστεί μια ταμπλέτα. Πολλά από αυτά δημιουργούν αλλεργικές αντιδράσεις ή και άλλα προβλήματα στον οργανισμό.
Ακόμη, τα συμπληρώματα διατροφής θα πρέπει να λαμβάνονται με βάση ορισμένα κριτήρια σύμφωνα με την κατάσταση υγείας του καθενός μας. Για παράδειγμα εάν κάποιος πάσχει από κάποια ασθένεια του θυρεοειδούς αδένα ή έχει καρδιοαγγειακά προβλήματα και υψηλή πίεση ένα σκεύασμα που περιέχει σπιρουλίνα μπορεί να τον βλάπτει.
Στην Ορθομοριακή Διατροφή έχουμε επιλέξει με πολύ αυστηρά κριτήρια τα σωστά συμπληρώματα διατροφής, ώστε να σας παρέχουμε την καλύτερη ποιότητα λαμβάνοντας υπόψη όλους τους ανωτέρω παράγοντες. Είμαστε στη διάθεσή σας και σας παρέχουμε κάθε ενημέρωση ώστε να ενημερωθείτε για τον σωστό τρόπο που πρέπει να τα παίρνετε.
Οι συνεργάτες μας, αλλά και οι γιατροί και φαρμακοποιοί συνεργάτες μας είναι στη διάθεσή σας για να σας παρέχουν σωστή πληροφόρηση και για να σας καθοδηγήσουν ώστε να επιλέξετε σωστά.
Πάνω απ’ όλα στην Ορθομοριακή Διατροφή πιστεύουμε στα σωστά συμπληρώματα διατροφής, με τον σωστό τρόπο, από τον σωστό επαγγελματία.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.