Μήπως κάποια τροφή σας αρρωσταίνει;
Το ξέρετε ότι μπορεί ο οργανισμός σας να αντιδρά προς μία ή περισσότερες τροφές χωρίς αυτό να γίνεται άμεσα αντιληπτό; Να δημιουργείται δηλαδή μία καθυστερημένη αλλεργική αντίδραση – που ονομάζεται τροφική δυσανεξία – που έχει σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία σας.
Έχει διαπιστωθεί ότι 4 στα 5 άτομα που έχουν κάποια αλλεργία στις τροφές, αυτή είναι τροφική δυσανεξία, όπως επίσης ότι οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν γιατί τα συμπτώματά της εμφανίζονται μετά από ώρες ή ακόμα και μετά από κάποιες ημέρες και επομένως είναι πολύ δύσκολο να εντοπισθεί η συγκεκριμένη τροφή που τα προκαλεί.
Η Τροφική Δυσανεξία είναι αντίδραση του οργανισμού σε ένα χημικό ή τοξικό ερέθισμα που προκαλείται από κάποια τροφή ή από συστατικό της.
Όταν υπάρχει δυσανεξία σε κάποια τροφή ή συστατικό της ο οργανισμός μας δεν μπορεί να την αφομοιώνει πλήρως, με αποτέλεσμα η ημιχωνεμένη τροφή να περνά στην κυκλοφορία του αίματος και να θεωρείται από τον οργανισμό ως “εισβολέας”. Έτσι ο οργανισμός κινητοποιεί το ανοσοποιητικό του σύστημα και παράγει τα ειδικά αντισώματα IgG για να αμυνθεί. Η τροφή ή το συστατικό αυτής γίνεται στόχος των αντισωμάτων IgG.
Όταν αυτή η κινητοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος γίνεται συνεχώς προκαλούνται πολλές άλλες αλυσιδωτές χημικές αντιδράσεις που επηρεάζουν τη λειτουργία όλων των συστημάτων του οργανισμού, με αποτέλεσμα η μία παθολογική λειτουργία να πυροδοτεί άλλη και τελικά να εκδηλώνεται με τη μορφή κάποιας πάθησης.
Επίσης, η άσκοπη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος έχει ως αποτέλεσμα την εξασθένισή του και έτσι όταν εισβάλει κάποιος πραγματικός «εισβολέας» (ιοί, μικρόβια κ.λπ.) να μην μπορεί να τον αντιμετωπίσει και να προσβάλλεται συχνά από ασθένειες. Ακόμη, λόγω της συνεχούς δράσης του ανοσοποιητικού συστήματος δημιουργούνται φλεγμονές σε ιστούς και όργανα του σώματος.
Πολλές τροφές που είναι πλούσιες σε θρεπτικά στοιχεία και ωφέλιμες για τον οργανισμό, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, είναι πιθανό να προκαλούν δυσανεξία σε κάποιο άτομο, ασχέτως αν είναι συμβατικής ή βιολογικής καλλιέργειας. Για τον λόγο αυτόν είναι συνετό να ελέγξουμε μήπως κάποιο τρόφιμο μας προκαλεί Τροφική Δυσανεξία και να ακολουθήσουμε κατάλληλη δίαιτα και οδηγίες.
Η τροφική δυσανεξία δεν προκαλεί πάντοτε τις ίδιες αντιδράσεις στον οργανισμό και έτσι το σύμπτωμα μπορεί να είναι διαφορετικό κάθε φορά ως προς τον βαθμό αντίδρασης του οργανισμού και ως προς τη διάρκειά του. Ακόμη, μπορεί να είναι διαφορετικά τα συμπτώματα που προκαλεί η ίδια τροφή από άτομο σε άτομο.
Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι:
- Ακμή
- Αναφυλαξία
- Απώλεια βάρους
- Αρθρίτιδα
- Άσθμα
- Αϋπνία
- Άφθες
- Βρογχίτιδα
- Γαστρικά έλκη
- Δερματικά προβλήματα
- Διάρροια
- Δυσκοιλιότητα
- Δυσκολία στην αναπνοή
- Έκζεμα
- Ελκώδης κολίτιδα
- Επιθετικότητα
- Ημικρανίες
- Ιγμορίτιδα
- Ίλιγγος
- Ινομυαλγία
- Κατάθλιψη
- Κατακράτηση υγρών
- Κνίδωση
- Κοιλιακοί πόνοι
- Κοιλιοκάκη
- Κολικός και Κολίτιδα
- Κούραση
- Κράμπες στο στομάχι
- Κρίσεις πανικού
- Λήθαργος
- Μυαλγία
- Παχυσαρκία
- Πονοκέφαλοι
- Ρινίτιδα
- Στοματικά έλκη
- Σύνδρομο Xρόνιας Kόπωσης
- Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου
- Τυμπανισμός
- Υπερκινητικότητα
Ελέγξτε ποιες τροφές μπορεί να σας προκαλούν τροφική δυσανεξία με το GOLDENTEST που σας προτείνει η Ορθομοριακή Διατροφή.
Το GOLDENTEST χρησιμοποιεί την παγκοσμίως επιστημονικά αναγνωρισμένη διαγνωστική μέθοδο ELISA (Enzyme-Linked Immunosorbent Assay) και παρέχει αποτελέσματα μέσα σε μόλις 40΄.
Η Ορθομοριακή Διατροφή σας δίνει συγκεκριμένες διατροφικές οδηγίες και υποστήριξη του οργανισμού, έτσι ώστε μόλις σε διάστημα 4-6 μηνών να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και η αντίδραση του οργανισμού προς τη συγκεκριμένη τροφή να σταματήσει, έτσι ώστε να μπορείτε και πάλι να αρχίσετε να την καταναλώνετε χωρίς κανένα πρόβλημα.
Τηλεφωνείστε μας για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση.
ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.