Η oρθολογική/oρθομοριακή διαχρονικότητα της υγείας, αφορά στην πρόληψη.
Η έλλειψη ύπνου, άθλησης, η κόπωση, οι κακές διατροφικές συνήθειες, το μολυσμένο περιβάλλον που ζούμε και οι ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία, μπορούν σχετικά εύκολα να εξασθενίσουν τις άμυνες του ανθρώπινου οργανισμού. Όμως, παρ’ όλα αυτά, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στο σώμα μας την ικανότητα να αντιμετωπίζει τόσο τις ασθένειες, όσο και τους διάφορους ιούς – νέους και παλιούς, λαμβάνοντας ορισμένα προληπτικά μέτρα, υιοθετώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, τη φιλοσοφία της πρόληψης…
Για να είναι εφικτή η κατά το δυνατόν αποφυγή των ιώσεων, των βακτηριακών λοιμώξεων και των ασθενειών και να μπορούμε να διατηρήσουμε τη γενική υγεία μας σε όλα τα επίπεδα πρέπει σε κάθε περίπτωση, να φροντίζουμε ως προς την “πρόληψη”. Να έχουμε δηλαδή γνώση, σχετικά με όλους εκείνους τους παράγοντες και τις παραμέτρους, που θα μπορούσαν εν δυνάμει να μας συνδράμουν στην προσπάθεια αποφυγής των λοιμώξεων και των ασθενειών, ακόμα και των σοβαρών ή των αυτοάνοσων. Η πρόληψη πρέπει να γίνεται “συλλογικά”, από την ίδια την πολιτεία και άρα πρέπει να επιλέγουμε τους κατάλληλους “άρχοντες” που ενδιαφέρονται έμπρακτα για τη Δημόσια Υγεία με προγράμματα και δράσεις, την “οικογένεια”, που φροντίζει να ενημερώνει τα μέλη της σχετικά με την φιλοσοφία και τις τεχνικές της πρόληψης, αλλά και “ατομικά” από τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά και προσωπικά.
Χωρίς κρατική μέριμνα, είμαστε μόνοι μας ως οικογένεια και ως άτομα και άρα, είμαστε καταδικασμένοι και καταδικασμένες, να μάθουμε να προστατευόμαστε… δηλαδή να αποφοιτήσουμε κατά κάποιο τρόπο από το “σχολείο της γνώσης και της πρόληψης!”. Να δίνουμε δηλαδή βάση, σε κάποιους παράγοντες και παραμέτρους, όπως:
Η Ορθολογική και Ορθομοριακή Διατροφή
Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή με την κατανάλωση φυσικών τροφίμων – κυρίως φυτικών τροφών, είναι εκείνη που παρέχει όλα εκείνα τα θρεπτικά στοιχεία και τις ουσίες, που έχει ανάγκη ο ανθρώπινος οργανισμός για την πρόληψη, την προστασία και την προώθηση της Υγείας, στις σωστές αναλογίες και ποσότητες, ώστε να μπορούν να απορροφηθούν από τα κύτταρα του οργανισμού, να μεταβολιστούν, σωστά, χωρίς να παράγουν τοξικά μεταβολικά απόβλητα και να αποτελέσουν ένα σπουδαίο σύμμαχο του κατά των λοιμώξεων και των ασθενειών.
Η Άθληση
Ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να θωρακιστεί κατά τον καλύτερο τρόπο κατά των λοιμώξεων και των ασθενειών όταν ασκείται έστω και ήπια σε καθημερινή βάση, ανάλογα με την ηλικία του, το φύλο, τη φυσική του κατάσταση και τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί. Ταυτόχρονα, η άσκηση συνδράμει τα μέγιστα στην απόκτηση θετικής διάθεσης και αισιοδοξίας για το μέλλον! Η άσκηση δηλαδή τονώνει και το σώμα και την ψυχή του ανθρώπου, δίνοντας του θετικά πρόσημα για αυτά που έπονται!
Η ισορροπημένη και φυσική ζωή
Η αποφυγή του στρες, το αίσθημα της ασφάλειας και της οικογενειακής θαλπωρής, η προσπάθεια αναγνώρισης του εαυτού μας, η αισιοδοξία, η δημιουργική επικοινωνία με άλλους ανθρώπους και γενικά η θετική στάση στην καθημερινότητα, αποτελούν τις καίριες παραμέτρους για μια ήρεμη Ορθολογική, Ορθομοριακή ζωή, αν εξ ίσου φροντίζουμε για σωστή διατροφή και Ισορροπία, που από κοινού οδηγούν σε ορθή σωματική αλλά και ψυχική υγεία!
Οι συνθήκες υγιεινής σε ατομικό επίπεδο και σε επίπεδο οικογένειας.
Οι συνθήκες υγιεινής, όπως η σχολαστική καθαριότητα, σε όλους τους τομείς και η απαιτούμενη προσοχή σε κοινοχρήστους χώρους, όπως σχολείο, κινηματογράφοι, ΜΜΜ, καφετέριες κ.λπ., είναι απαραίτητες όταν μιλάμε για πρόληψη σχετική με την υγεία μας!
Εφαρμογή των 5 Θεμελίων της Υγείας.
– Πρόληψη και Έλεγχος των φλεγμονών
– Ρύθμιση του γαστρεντερικού συστήματος
– Ορθομοριακή αποτοξίνωση σε κυτταρικό επίπεδο, όπου άκρως απαραίτητη είναι η βιταμίνη C και ο ψευδάργυρος ως αντιοξειδωτικό σχήμα βιταμίνης C για το ανοσοποιητικό σύστημα (Immune C)
– Εργαστηριακή Διάγνωση και αναπλήρωση κυτταρικών ελλείψεων από πλευράς Ορθομοριακής Λειτουργίας, σε optimum επίπεδο
– Πρόληψη και Έλεγχος του στρες
Αντίσταση στο τοξικό περιβάλλον
Λόγω του ότι είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε σε ένα μολυσμένο περιβάλλον, να αναπνέουμε μολυσμένο αέρα, να καταναλώνουμε ακατάλληλο νερό και να τρώμε τροφές βομβαρδισμένες με φυτοφάρμακα, ορμόνες, χημικά λιπάσματα και αντιβιοτικά, για τα οποία το σώμα μας δεν διαθέτει μηχανισμούς για την απορρόφησή τους και η άφιξή τους εντός αυτού έχει ως αποτέλεσμα τον αφανισμό εκατομμυρίων κυττάρων από το γαστρεντερικό σύστημα, οι λάχνες του εντέρου που είναι υπεύθυνες για την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από την τροφή που καταναλώνουμε, καταστρέφονται και εκείνες και έτσι, η ικανότητα απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών από αυτές, μειώνεται δραματικά! Ο οργανισμός έτσι, δεν προσπορίζεται με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, για να λειτουργούν απρόσκοπτα τα ρυθμιστικά του συστήματα σε καθημερινή βάση, και βέβαια μαζί του υπολειτουργεί και ο μεταβολισμός! Για να αποτραπεί αυτό, είμαστε αναγκασμένοι να τροφοδοτήσουμε στον οργανισμό τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες μέσω συμπληρωμάτων Ορθομοριακής προέλευσης, ώστε να μπορούν να απορροφηθούν σε “Optimum” βαθμό από τις πληγείσες λάχνες του λεπτού εντέρου και ως εκ τούτου να μπορέσει να τραφεί το σώμα σε κυτταρικό επίπεδο!
Νερό – ο μεγάλος ασθενής
Δυστυχώς, το νερό που μας δίνουν να πιούμε, εκτός από ακατάλληλο προς πόση, πολλές φορές είναι και φτωχό από πλευράς θρεπτικών συστατικών και μη ενεργοποιημένο.
Η πλειονότητα των φίλτρων που κυκλοφορούν, το μεταβάλλουν σε ακόμα πιο φτωχό, με αποτέλεσμα, ο οργανισμός να στερείται απαραίτητα ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Για να σερβίρουμε στο τραπέζι μας σωστό, θρεπτικό και ενεργοποιημένο νερό όπως εκείνο μιας φυσικής βουνίσιας πηγής, πρέπει να χρησιμοποιούμε τριπλά φίλτρα, καθαρισμού, φυσικής προσθήκης ιχνοστοιχείων και μετάλλων, καθώς και ενεργοποίησης αυτού, ώστε να καταστεί και πάλι ζωντανό. Το νερό δεν θεωρείται ζωντανό με την έννοια ότι περιέχει ζωντανούς οργανισμούς, αλλά ότι το ίδιο ζει, αρρωσταίνει και πεθαίνει.
Εν κατακλείδι: αν θέλουμε να ζήσουμε μια καλή και ποιοτική ζωή πέραν του προσδόκιμου που μας δίνουν οι κρατικές στατιστικές, εξαρτάται αποκλειστικά (ως ένα βαθμό φυσικά), από εμάς τους ίδιους…
Θοδωρής Γιάνναρος
Μοριακός Βιολόγος
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.