Vegan Cheesecake με φράουλες
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση
- 1 ½ φλιτζ. ή 200 γραμ. φουντούκια καθαρισμένα
- 130 γραμ. χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι
- 100 γραμ. μαύρη σοκολάτα
Για την γέμιση
- 2 κούπες ή 290 γραμ. κάσιους
- 240 ml γάλα καρύδας
- 3 κουτ. σούπας ξυλιτόλη
- 3 κουτ. σούπας ή 45 ml βούτυρο καρύδας
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- Φράουλες σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τα κάσιους σε ορθομοριακό νερό να μουλιάσουν για τουλάχιστον 4 ώρες ή από την προηγούμενη ημέρα
Για την κρούστα
Βάλτε τους χουρμάδες και τα φουντούκια στο μούλτι και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν ένα μίγμα. Εάν είναι πολύ σφιχτό, προσθέστε μερικούς ακόμη χουρμάδες.
Βάλτε αυτό το μίγμα σε ταψάκι τάρτας και απλώστε το καλά ώστε να γίνει η βάση του Cheesecake.
Λιώστε την μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί και απλώστε την πάνω στην βάση. Βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά η σοκολάτα.
Στραγγίστε τα κάσιους και βάλτε τα στο μπλέντερ μαζί με το γάλα καρύδας, το βούτυρο καρύδας λιωμένο, την ξυλιτόλη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι μέχρι να γίνουν μια κρέμα.
Απλώστε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω από την σοκολάτα και βάλτε το στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες.
Όταν είναι να το σερβίρετε, βγάλτε το από το ψυγείο 15 λεπτά πριν, προσθέστε τις φέτες φράουλας και είναι έτοιμο!
Καλή επιτυχία!!
Πηγή: ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.