Ψητά λαχανικά με άγριο ρύζι & σως κάπαρης
Υλικά
- 1 φλιτζάνι άγριο ρύζι
- ½ κιλό λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στη μέση
- 2 γλυκοπατάτες κομμένες σε κυβάκια
- ¼ φλιτζάνι κολοκυθόσπορους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ξύσμα από 1 λεμόνι βιολογικό
- χυμό ½ λεμονιού
- 3 κουταλιές της σούπας vegan βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εάν θέλετε σοτάρετε το ρύζι σε λίγο ελαιόλαδο πριν το μαγείρεμα έτσι ώστε να είναι πιο σπυρωτό.
Σε ένα ταψί βάλτε τα λαχανάκια Βρυξελλών και τις γλυκοπατάτες και αλατοπιπερώνετε. Με ένα πινέλο κουζίνας αλείψτε τα με ελαιόλαδο και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάλτε τους κολοκυθόσπορους μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, ανακατεύοντας συνεχώς για 3 έως 4 λεπτά. Αφήστε τους στην άκρη να κρυώσουν.
Για την σως κάπαρης σοτάρετε σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το vegan βούτυρο και την κάπαρη και ανακατέψτε. Προσθέστε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα αλάτι. Σιγοβράστε για μερικά λεπτά.
Προσθέστε τα ψητά λαχανικά, την σως κάπαρης και τον μαϊντανό στο ρύζι.
Σερβίρετε και προσθέστε τους κολοκυθόσπορους.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.