Λαζάνια με Λαχανικά και Τόφου
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο λαζάνια χωρίς γλουτένη
- 1 φλυτζάνι τόφου
- 4 κλωνάρια σέλινο
- 3 κολοκυθάκια
- 1 μελιτζάνα
- 3 πατάτες
- 2 καρότα
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 3 ντομάτες
- 1 κουτί βιολογικά ντοματάκια
- 2 κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Λίγο γάλα ρυζιού
- ½ κ.γ. κάρυ
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ρίγανη, βασιλικό ξερό
- Νιφάδες βρώμης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου και τα σοτάρετε ελαφρά με το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα προσθέτετε για να σοταριστούν και αυτά ελαφρά. Προσθέτετε τα ντοματάκια ψιλοκομμένα, τον χυμό τους, την ρίγανη και τον βασιλικό. Εάν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό για να υπάρχει αρκετός ζωμός. Λιώνετε το τόφου με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το ¼ από το λιωμένο τόφου στο μίγμα των λαχανικών.
Σε ένα ταψί απλώνετε μία στρώση από το μίγμα των λαχανικών την οποία καλύπτετε με μία στρώση λαζάνια. Συνεχίζετε με μία άλλη στρώση από λαχανικά και άλλη μία στρώση λαζάνια.
Αναμίξτε το υπόλοιπο τόφου με λίγο γάλα ρυζιού για να γίνει σαν κρέμα και καλύψτε τα λαζάνια με αυτό. Ρίξτε από πάνω μερικές νιφάδες βρώμης.
Ψήστε το στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 – 60 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.