Φακές με ρύζι και κινόα
Ακόμη ένας τρόπος να καταναλώσετε την κινόα. Οι φακές και η κινόα παρέχουν στον οργανισμό τις απαραίτητες φυτικές πρωτεΐνες!
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι φακές
- ½ φλιτζάνι ρύζι αναποφλοίωτο
- ½ φλιτζάνι κινόα
- 1 – 2 κρεμμύδια
- 2 – 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κονσέρβα βιολογικά ντοματάκια
- 100 ml γάλα καρύδας
- Μπαχαρικά: πιπέρι, κάρυ, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, κανέλα
Τρόπος παρασκευής:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο και το κρεμμύδι και όταν ροδίσουν προσθέτετε τα μπαχαρικά. Ανακατεύετε για 1 έως 2 λεπτά ώστε να απελευθερώσουν τα άρώματά τους.
Προσθέτετε τις φακές, το ρύζι, το γάλα καρύδας και αρκετό ορθομοριακό νερό (3-4 φλιτζάνια).
Βράζετε για μισή ώρα περίπου. Προς το τέλος προσθέτετε το πιπέρι, το κάρυ, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ και την κανέλα.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.