Άγριο ρύζι με μαύρες φακές Φενεού και βασιλομανίταρα
Μια υπέροχη συνταγή που θα σας κάνει να γευτείτε τις φακές με πολύ όμορφο τρόπο!
Υλικά: για 6 μερίδες
- 1 φλιτζάνι άγριο ρύζι ή εναλλακτικά καστανό
- 1 φλιτζάνι μαύρες Φενεού ή κλασικές φακές
- 3 φλιτζάνια νερό
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων ή ανεπεξέργαστο Μεσσολογγίου
- 1 κουτ. της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής πίεσης
- ½ φλιτζάνι κρεμμύδι τριμμένο
- 220 γρ. βασιλομανίταρα
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, τριμμένο ή πολτό σκόρδου
- 1 κουτ. της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- Μαύρο πιπέρι κατά βούληση
Τρόπος παρασκευής:
Πλένετε καλά τις φακές και το ρύζι. Τα προσθέτετε μαζί με το νερό και ¼ κ.τ.γ. αλάτι σε μια μέτρια κατσαρόλα.
Όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και καλύπτετε με το καπάκι ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Το αφήνετε να σιγοβράσει για 40 λεπτά περίπου.
Αν το ρύζι δεν έχει μαλακώσει, προσθέτετε ¼ φλιτζανιού επιπλέον νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για λίγο ακόμη, μέχρι το ρύζι να γίνει μαλακό και να απορροφήσει όλα τα υγρά (οι φακές κατά προτίμηση θα πρέπει να παραμείνουν al dente).
Σβήνετε τη φωτιά και αφαιρείτε το καπάκι για 5 με 10 λεπτά, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέτετε τα μανιτάρια, το σκόρδο και ¼ κ.τ.γ. αλάτι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Αναμειγνύουμε το φακόρυζο με το μείγμα μανιταριών και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε το μαύρο πιπέρι και το υπόλοιπο αλάτι εάν είναι απαραίτητο.
Πηγή: www.dipolisdeli.com
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.