Φασόλια μαύρα με βασιλική κινόα και σάλτσα λεμονιού

Φασόλια μαύρα με βασιλική κινόα και σάλτσα λεμονιού

Ένας υπέροχος τρόπος να μαγειρέψετε την κινόα. Τα φασόλια και η κινόα παρέχουν στον οργανισμό τις απαραίτητες φυτικές πρωτεΐνες!

Υλικά:

  • 250gr φασόλια μαύρα αζούκι
  • 150gr κόκκινη βασιλική κινόα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • Αλάτι ιμαλαίων
  • 2 λεμόνια
  • 1 κ.γ. σινάπι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής:

Μουσκεύετε τα φασόλια από το βράδυ. Την επόμενη μέρα βράζετε τα φασόλια περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε την κινόα περίπου 12 λεπτά και τη στραγγίζουμε καλά.

Βάζουμε μαζί τα φασόλια και την κινόα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι Ιμαλαΐων, τον άνηθο, τον μαϊντανό και την πάπρικα.

Σάλτσα λεμονιού:

Βάζετε στο μίξερ τον χυμό των δυο λεμονιών, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το σινάπι και τα αλέθετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Το περιχύνετε επάνω στα φασόλια και είναι έτοιμο!

Πηγή: http://xortofagikogefsitexnio.weebly.com

Share this post

Αφήστε μια απάντηση