Οστεοπόρωση

Η οστεοπόρωση και τα αρθριτικά έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας στις σύγχρονες κοινωνίες. Σχεδόν ένα στα τέσσερα άτομα, ειδικά γυναίκες, θα υποφέρουν από αυτά κάποια στιγμή στη ζωή τους. Θεωρούνται «εκφυλιστικές παθήσεις» αγνώστου συνήθως αιτιολογίας και μη αναστρέψιμες. Θεωρούνται δηλαδή αναπόφευκτες λόγω της φυσιολογικής φθοράς του σώματος με την πάροδο του χρόνου. Αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια. Αυτές οι παθολογικές καταστάσεις «θερίζουν» κυριολεκτικά τις σύγχρονες, τεχνολογικά ανεπτυγμένες και πιο ευημερούσες κοινωνίες, ενώ είναι συνήθως άγνωστες σε «πρωτόγονες», λιγότερο ανεπτυγμένες κοινωνίες. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η οστεοπόρωση είναι απλά έλλειψη ασβεστίου;
Παρόλο που οι στατιστικές και οι επιδημιολογικές έρευνες δείχνουν ότι μετά την ηλικία των 40 ετών αρχίζει η σταδιακή μείωση της οστικής μάζας στον άνθρωπο και ειδικά στις γυναίκες, αυτό δεν συμβαίνει στους πληθυσμούς όλου του πλανήτη μας και δεν συμβαίνει στον ίδιο βαθμό.

Στις χώρες της Ανατολής, Ινδία, Ιαπωνία, Κίνα κ.λπ., και ειδικά πριν αυτές οι χώρες αρχίσουν να τρέφονται σύμφωνα με τις συνήθειες της Δύσης, τα ποσοστά της οστεοπόρωσης ήταν και σε πολλές περιπτώσεις συνεχίζουν να είναι, έως και 20 φορές λιγότερο συχνά από ότι στην Δύση. Και βέβαια σε καμία από αυτές τις χώρες δεν καταναλώνονται οι τεράστιες ποσότητες γάλακτος ή τυριών για να πάρουν ασβέστιο, όπως συνιστάται στην Δύση για να προστατευθούν από την οστεοπόρωση.

Η οστεοπόρωση δεν έχει σχέση με την πρόσληψη ασβεστίου.
Δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη επιστημονική έρευνα που να δείχνει ότι η οστεοπόρωση οφείλεται σε μειωμένη πρόσληψη ασβεστίου από την τροφή. Αντίθετα, υπάρχουν πολλές επιδημιολογικές έρευνες που δείχνουν ότι η υπερβολική πρόσληψη ασβεστίου, και μάλιστα από μη σωστές τροφικές πηγές και σε λανθασμένη μορφή, όπως από τα γαλακτοκομικά, μπορεί να προκαλεί την οστεοπόρωση.

Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι παρά την μεγάλη κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων στην Δύση, ο πληθυσμός της έχει υψηλά ποσοστά οστεοπόρωσης. Επίσης, η μεγάλη κατανάλωση ασβεστίου σε λανθασμένη μορφή μπορεί να προωθεί πολλά άλλα προβλήματα υγείας, όπως ασβεστοποίηση των ιστών, νεφρική και καρδιοαγγειακή δυσλειτουργία, προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος, κ.λπ.

Ποια είναι τα πραγματικά αίτια της οστεοπόρωσης;

  • Ενδοκρινική ανισορροπία μετά την εμμηνόπαυση
  • Φυσική φθορά των κυττάρων όσο αυξάνεται η ηλικία
  • Προβλήματα του θυρεοειδούς αδένα
  • Δυσλειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος
  • Χρόνια έλλειψη βιταμινών C και D, αλλά και πολλών άλλων θρεπτικών στοιχείων
  • Ατελής μεταβολισμός του ασβεστίου
  • Ηπατική τοξίνωση και νεφρική υποκλινική ανεπάρκεια
  • Όξινο pH του οργανισμού και πρωτεϊναιμία
  • Χρόνιες φλεγμονές
  • Έλλειψη άσκησης

Η Ορθομοριακή προσέγγιση της οστεοπόρωσης

Σύμφωνα με την Ορθομοριακή Διατροφή, οφείλεται αποκλειστικά στη λανθασμένη Νοοτροπία, Διατροφή και Τρόπο ζωής. Η χρόνια τοξίνωση του οργανισμού, η κακή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, η χρόνια υποκλινική αφυδάτωση, η απουσία θρεπτικών στοιχείων από την σημερινή διατροφή, η έλλειψη άσκησης και το συνεχές άγχος έχουν ως αποτέλεσμα την οστεοπόρωση και άλλους μυοσκελετικούς πόνους.
Επιλέγω την ορθομοριακή φόρμουλα Super Osteofood  η οποία περιέχει θρεπτικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την διατήρηση γερών οστών. Ενυδατώνομαι σωστά με το Σύστημα Ορθομοριακού Νερού Tensa

Επισκέπτομαι έναν ιατρό – Σύμβουλο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής για να με βοηθήσει να αντιμετωπίσω το πρόβλημά μου ολοκληρωμένα και μόνιμα, εάν είναι χρόνιο και υπάρχουν και άλλα προβλήματα υγείας.

Απόσπασμα απο το βιβλίο ”Οστεοπόρωση και Αρθριτικά” του Γ. Μηνούδη – εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ

Share this post

Αφήστε μια απάντηση


You've just added this product to the cart: